Konyalı Kazancım Etli Ekmek Gölbaşı- Ankara

 
Ankara'nın bir çok yerinde Samsun pidesi, Kayseri pidesi, Konya pidesi unvanı ile açılmış lokantaya rastlamak mümkün. Hepsini kendi yöresinde denemiş biri olarak illaki Konya pidesi diyorum. Varla yok arası incecik hamur üzerinde malzemeyi diziyorlar, ortaya mükemmel bir lezzet bombası çıkıyor.

Gelelim Konyalı Kazancım Hizmet Etli Ekmek Salonu'na. Gölbaşı'ndan Haymana yoluna sapar sapmaz karşınıza çıkıyor. Ankara'da bir çok Konyalı etli ekmek salonu var ama burası bence lezzet olarak en iyisi. Mekan olarak biraz salaş . Çok bir özelliği yok. İçeride ve dışarıda oturma alanları mevcut. 180 cm uzunluğundaki pide ahşap bir sehpa üzerinde kesilmemiş olarak masaya geliyor. Masada bıçak yok. Pidenin lezzetti elle yiyerek çıkar demek istiyorlar sanırım. Bizde öyle yaptık afiyetle yedik.


Menüde 4 çeşit pide var. Mevlana, etli ekmek, bıçak arası, peynirli pide. Tatlı olarak Antep fıstıklı burma var. Bizim tercihimiz etli ekmek ve mevlana oldu . Etli ekmek kıymalı pidenin karşılığı. Mevlana ise kuşbaşılı pidenin üzeri kaşarlısı. Bıçak arası ise minik kuşbaşılı pide. Hamur incecik, iç malzemesi çok lezzetli. Hamur çok ince olduğu için çok çabuk soğuyor. Birden fazla yemek isterseniz ara vererek sipariş verin sıcak sıcak yiyin.


Salata ve turşu ikram olarak geliyor.
Fiyat : Mevlana 11 TL, etli ekmek 9 TL, bıçak arası 11TL, peynirli pide 9 TL. Tatlı 6 TL. İçecekler 1- 3 TL arası. Fiyatlar çok uygun. ( 2013)
Yorum: Lezzet olarak mükemmel, mekan olarak salaş. Servis çok hızlı. Beş dakikada pideler masamızdaydı. Temizliğe biraz daha özen gösterebilirler. Dikmen semtinde ikici bir şubeleri var.
Adres: Haymana caddesi, no:18 Gölbaşı / Ankara
 Tel: 0312 484 60 99

Devamı

Beğendik Cafe Çayyolu - Ankara


Ankara Çayyolu Beğendik  Mağazası çok farklı bir marketçilik anlayışı ile karşımıza çıktı. Alt katı market üst katı kafe -restoran. Kafe dediysem öyle küçük bir yer gelmesin aklınıza. Bir bölüm restoran diğer tarafı kafe olarak düzenlemiş büyük bir alan. Beğendik, Çayyolu Mağazası'nda, gıda sektöründe yeni bir model oluşturmayı hedeflemiş. Peynir, yoğurt mağaza içinde bulunan mandırada üretiliyormuş. Mağazayı dolaşırken  çikolata, makarna, unlu mamuller, el açması gözleme yapımını izleyebiliyorsunuz. 


 Taze meyve sebzeler mağazanın yanındaki serada yetiştiriliyor. Topraksız tarım yapılıyor burada.


Mağaza içinde üretilen çikolatalar.


Yine mağaza içinde üretilen makarnalar, erişteler.


Zeytinyağların bulunduğu masa iştah kabartacak cinsten. Hem çeşit olarak hem de görsellik olarak.


Mağazanın içinde ve restoran bölümünde dekorasyonda  canlı zeytin ağaçları ve çiçekler kullanılmış. Kendinizi bahçede  gibi hissediyorsunuz.


Gelelim restoran bölümüne. Açık büfe şeklinde düzenlemiş. Tepsinizi alıp dilediğiniz yiyeceği seçiyorsunuz. Mağazanın en güzel özelliklerinden biri her şeyin gözünüzün önünde hazırlanması ve kendi üretimleri taze ürünlerin kullanılması. Çeşit çok fazla. Izgaralar, salatalar, balık çeşitleri, taze makarnalar, mantı, döner, İskender, ev yemekleri, pizza, lahmacun, tatlılar. İlk aklıma gelenleri saydım ama emin olun unuttuğum çok şey vardır. Pizza bölümünde malzemeleri siz seçiyorsunuz onlar pişiriyor. Standart bir pizza yok. İlk çayı aldıktan sonra diğer çaylar ücretsiz sunuluyor. Hafta sonları açık büfe kahvaltı mevcut. Hem de kilo ile. Tabağınızı doldurup kasaya gidiyorsunuz kaç gr gelirse parasını ödüyorsunuz. Kahvaltıda çay sınırsız.
  

Kayseri kökenli olan Beğendik restorana gelip mantı yememek olmazdı. Mantı olması gerektiği gibi küçük küçük kapatılmıştı. Mantıların lezzeti yerindeydi. Sadece porsiyonu biraz küçüktü.

 İskender Kebap


Biftek

Kalamar


Küçük boy salata tabağı

Kafe bölümüne geçtiğinizde çeşit çeşit içecekler, çok taze pastalar sizi bekliyor. Kafenin içi şık ve ferah. Limonlu pasta mükemmeldi.

Beğendik Kafe kahvaltı ile ilgili detayları linkte bulabilirsiniz.


Fiyat: Yemek fiyatları 3- 17 TL arası .Hafta sonu kilo ile kahvaltı 28.50 TL. İçecekler market fiyatına satılıyor. Fiyatlar çok makul ( İskender 10.90, kalamar 6.75 TL.) Belki yeni açılmış olmasından ve porsiyonların biraz küçük olmasında kaynaklıdır bu durum. Bekleyip göreceğiz.           ( 2013)

Yorum: Yemekler ve mekan güzel ancak çok kalabalık olması bir dezavantaj. Hafta sonu öğlen saatlerini tercih etmezseniz sorun çözülmüş olur diye düşünüyorum.


KORU MAH. AHMET TANER KIŞLALI CAD NO:4 ÇAYYOLU YENİMAHALLE
ANKARA
Telefon
(0312) 240 4620
Web Sitesi



Devamı

Adem Doruk Alabalık - Ankara


 

Arkadaşlarımız birgün hadi İvedik'e balık yemeğe gidelim dediğinde, böyle yeşil ve otantik bir yerle karşılaşacağımı hiç ummamıştım.2002 yılında Karşıyaka'da üç balık havuzu ile başlayan hikaye bir süre sonra müşterilerin yoğun talebi üzerine lokantaya dönüşmüş.

Oldukça geniş alanda, yeşillikler içinde bir yer.700 kişiye hizmet verebilecek kapasitede olduğunu belirtiyor işletmeci. Eryaman'a ikinci şubelerini açmışlar ancak orayı henüz görmedik. Alabalık kendi üretimleri.

Menüde 8-10 çeşit alabalık var. Alabalık fileto, kaşarlı alabalık, alabalık kavurma, mantarlı alabalık gibi. Alabalık sevmeyenler için mevsimine göre diğer balık türlerinden hamsi, levrek, çupra seçmek mümkün. Ben hiç balık yemem, arkadaşlara uydum geldim diyorsanız üzülmeyin buradan aç kalkmazsınız. Et ve pide çeşitlerini, ara sıcaklarını deneyebilirsiniz.

Hem içeride hem de dışarıda oturma yerleri mevcut. İçi dışı ahşaptan yapılmış. Tahta sedirler, halı dokuma minderler,  tavanda aslı kilimler, otantik aksesuarlarla kır evi havası yaratılmış. İç mekanda ısıtma için kullanılan soba da ortama çok uymuş.


Sofranın olmazsa olmazı gobit ekmek. Kendi üretimleri ve sıcacık.


Biz daha siparişimizi vermeden ikram olarak masaya mevsim salata, yeşillik, domates turşusu, karışık turşu ve irmik helvası geldi. Yeşillikler çok taze. Sadece ikramlıkları yeseniz bile doyabilirsiniz. Benim en çok hoşuma giden domates turşusu oldu. Gobit ekmekle süper ikili oluşturuyor. Ben bu turşuları evde de tüketmek istiyorum derseniz hay hay diyorlar. Alt katta kapı girişine turşu standı    kurulmuş. Dilediğinizi seçin alın.


Benin tercihim alabalık fileto oldu. Yumuşak, suyunu kaybetmeden, kurutulmadan pişirilmiş.


Eşimin tercihi hamsi tava. Nar gibi kızarmış, lezzetli.


Masaya ilk gelen ikramlar arasında irmik helvası da vardı. Ama biz onu en sona bıraktık. Karadenizliler balığın üzerine helva yiyeceksin ki balık öldüğünü anlasın dersler. Bizde geleneği bozmadık öyle yaptık. İrmik helvası biraz vasat. Az kavrulmuş o yüzden de biraz lapa görünümlü. Tatlı yemeden kalkmam derseniz  fırında helva güzel bir seçenek. Çay ikram olarak geliyor. İsterseniz  semaverde çay söyleyerek de yemeği sonlandırabilirsiniz. 

Fiyat: Balık çorbası 5.5 TL. Balıklar 13-18 TL aralığında. Hamsi tava 14 TL, alabalık  ızgara 15, Levrek ızgara 15.5 TL, Mezgit 17 TL, içecekler 1 -3 TL arası . Diğer balık restoranları ile kıyaslandığında fiyatlar normal. ( 2013)

Yorum: Ankara'da balığın ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz ender yerlerden biri. Ortam salaş, köy evi havasında. Balık deyince akla alkollü içecekler gelebilir ancak mekan içkisiz.  Tuvaletlerin temizliğine biraz daha özen gösterilebilir. Yenimahalle bölgesinde oturmayanlar için yol biraz uzun . Anadolu Bulvarı-Aski Spor Salonu'nu takip edip İvedik otoban yönüne saparak tesise ulaşıyorsunuz.


Adres:



İVEDİK : İvedik Köyü Otoban Girişi Yenimahalle - ANKARA
Tel: 0312 334 49 43 - 334 44 60


Devamı

Bursa Karacabey İskender - Ankara

 
Bursa Karacabey İskender yaklaşık 2 yıl önce Konya yolu üzerinde açıldı. Ufuk Üniversitesi Hastanesi'ni geçer geçmez benzinliğin yanında.15 masadan oluşan küçük bir mekan. İçi beyaz- gri döşenmiş şık , sıcacık bir yer. Gelelim yemeklerine. Bursa'dan tüm Türkiye'ye yayılan lezzet İskender kebap. Kendi ürettikleri eti kullanıyorlarmış . Menü son derece sade. Günün çorbası , iskender kebap, bulgur pilavı, salata, tatlı, içecek. Bence menü yeterli ve doyurucu. Belki bir de patates tava ilave edilebilir.
 
 
Günün çorbası olarak mercimek çorbası geldi. Çorbanın kıvamı , lezzeti yerindeydi.
 
 
Bulgur pilavı, salata, turşu. Salata yeni yapılmış, pilav da sıcak geldi.
 
 
İşte beklenen an iskender kebap. Hiç bu kadar sıcak servis edilenini yememiştim. Soğuması için biraz beklemem gerekti. İsteyenlere ekstra sos ve tereyağı getirildi. Ben çok az tereyağı ilave ettirdiğim için fotoğraftaki yağ sizin gözünüze az gelmiş olabilir. Etin ve yoğurdun lezzeti yerindeydi.
 
 
Menüde sadece Bağdat tatlısı var. Tatlı biraz beklentimizin altında kaldı. Çatalı batırdığınızda duymanız gereken hışırt sesi çıkmadı .Bence biraz beklemiş ve şerbeti ağırlaşmıştı.
 
Fiyat: Günün çorbası 4 TL, iskender kebap yanında bulgur pilavı ve turşu ile birlikte 15 TL, mevsim salata 3 TL, bağdat tatlısı 6 TL .
 
Yorum: Mekan temiz ve şık. Yemekler lezzetli. Servis çok hızlı. Fiyatları makul. Oto park sorunu yok. Gürültüden uzak, huzurlu bir şekilde yemeğinizi yiyebilirsiniz. Genel olarak buradan memnun ayrıldığımızı söyleyebilirim. Sadece tatlıyı beğenmedik. Belki menüye bir iki tatlı ilave edilebilir.
 
Adres:
 
Mevlana bulvarı(Konya yolu) No:110 Çukurambar /Ankara
 
Tel:0312 284 00 41
 
Devamı

Eymir Gölü - Ankara

 

    Ankara'da hafta sonu ne yapılır? Bence Eymir Gölü'ne gidilir. Göle karşı kahvaltının ardından yürüyüş yapılır, bisiklete binilir, kayıkla gölde gezilir, acıkınca büfelerden birine uğranır ya da evden getirdiğiniz malzemelerle piknik masası kurulur. 

   Yaz kış demeden severek geldiğimiz Eymir'de bizim tercihimiz Marina Büfe. Nedeni bulunduğu konum ve işletmecileri ile kurduğumuz gönül bağı. Marina büfe dışında Yakamoz, Yelkenci, Orfoz, Çobanoğlu, Balıkçı Büfe ve Bağ Evi'nde de aynı hizmeti alabilirsiniz. Diğer büfeleri de defalarca denemiş olduğumu belirtmem lazım.

   "Benim Eymir Gölü' ne giriş kartım yok, nasıl giriş yapacağım? " derseniz eğer, arabanızı kapıda bırakıp yürüyerek girmeniz mümkün. Yaklaşık 20 dakika sonra ilk tesise ulaşabilirsiniz. Araba ile giriş yapabilmek için ODTÜ döner sermaye işletme müdürlüğünden ( 100 TL karşılığında) bir yıllık kart çıkartabilirsiniz. Nisan 2013 itibari ile hafta sonları ODTÜ kendi servis araçları ile göle giriş sağlamakta. Servis araçları gölün çevresinde sürekli ring yapmakta.


Kayıkhane önü

Eymir Gölü, 13 km göl çevresindeki ağaçlık alanıyla başkente oksijen sağlayan eşsiz bir yer. Ayrıca çeşitli sportif faaliyetler için de biçilmiş kaftan. Burada bisiklet kiralamak, yürüyüş yapmak veya olta ile balık tutup kürek çekmek mümkün. ODTÜ, kürek takımı antrenmanlarını burada yapmakta. 


 Eymir' de gün batımı


Gölün daimi konukları


Marina Büfe'den Bağ Evi'in görüntüsü.


Balıkçı Büfe'den kayıkhanenin görüntüsü.


2012 yılında gölün donmuş hali. 1.5 metre derinliğinde donan gölün üzerinde yürümek çok heyecan vericiydi.
  


Marina Büfe'nin kapalı alanı.

Sadece yaz aylarında değil kış mevsiminde de çok keyifli bir yerdir.


 Marina Büfe'de çayınızı yudumlarken göl manzarası size eşlik eder.


Kışın soba üzerinde kestane pişirebilirsiniz.


Gözleme Evi'nin kış mevsimi kapalı hali.


 Gözleme Evi baharda canlanıyor...

 Kışın Gözleme Evi kapalı olduğu için balık, köfte, sucuk tercih edebilirsiniz. Hepsi ızgarada pişirilip, ekmek arası salata ile sunuluyor. Yanında ister soğuk, isterseniz sıcak içecek. Fiyatlar son derce makul. Fiyatlar 6-10 TL arası.


Bağ Evi'nde pazar günleri açık büfe kahvaltı hizmeti var. Orfoz ve Kayıkhane Restoran'da  ise haftanın her günü serpme kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltı için benim favorim "Orfoz".


Eymir'e giderken evdeki bayat ekmekleri yanınıza almayı unutmayın.
Kuşlar ve göldeki karabataklar için.

Eymir, deniz kadar keyifli değil elbette ancak biz Ankaralılar için bulunmaz bir nimet. ODTÜ, kendi arazisi içinde yer alan Eymir Gölü'nü Ankaralıların hizmetine açarak çok büyük bir hizmet gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Sonsuz teşekkürler ODTÜ...

Adres:

ODTÜ  Eymir Gölü Tesisleri Kayıkhane Yanı  Gölbaşı /Ankara
Devamı

Sütiş Kahvaltı - Ankara


Bu hafta sonu kahvaltı için Ankara Çukurambar'da yeni açılan Sütiş'e gitmeye karar verdik. Yaklaşık 1 ay önce açıldı. Önünden geçerken her daim kalabalık bir görüntüsü var. Çukurambar'daki diğer kafe ve restoranların kahvaltısını denemiştik. Oldukça iyidir (Liva, Mado ,Fırıncı Orhan, Marco Paşa ) Sütiş'e de yüksek bir beklentiyle gittik. Saat sabah 10.30 mekandaki tüm masalar neredeyse dolu. Biz akşamdan yer ayırttığımız için yer bulma sorunumuz olmadı. Standart bir kahvaltıları yok. Elinize bir menü veriliyor, sizin seçtiklerinizle serpme kahvaltı oluşuyor.

Bizim seçtiklerimiz.
-Bal
-Kaymak
-Kızarmış hellim peyniri
-Zeytin
-Su böreği
-Karışık yumurta ( sucuk, pastırma, kaşar)
-Çay

 
 İlk olarak masaya çay ve ekmek servisi yapıldı.
 
 
Ekmekler kendi üretimleri. Günde 14 çeşit ekmek çıkartıyorlarmış. Yemekten sonra evinize  ekmek götürmek isterseniz satışları var. Sepette 8 çeşit ekmek vardı. Sonra bir tane de balon ekmek geldi. Ekmekler çok lezzetliydi. Mekan çok kalabalık olmasına rağmen çay servisi hızlı ve çayın demi yerindeydi.
 
 
Bal- Kaymak
 Menüde balın Artvin'den geldiği belirtilmiş.
 
 
 Su böreğinin sunumu çok ilginçti. Dilim halinde değil ortadan ikiye ayrılmış şekilde servis edildi.
 
 
Zeytin tabağında iki çeşit zeytin vardı. 
 
 
Kızarmış hellim peyniri.
 
 
Sucuklu, pastırmalı, kaşarlı yumurta bakır tava içinde geldi. Lezzetli ve pişme kıvamı tam yerindeydi.
 

Fiyat: 

Kahvaltının standart bir fiyatı yok. Yaklaşık 30 çeşit yiyecekten seçtiklerinizle fiyat oluşuyor. Bizim seçtiklerimize ödediğimiz 60 TL. (Bal 7,kaymak 7, yumurta 10, zeytin 5, börek 5, hellim 6.75 TL. 7 çay 19.25) Bence 6 çeşitten oluşan bir kahvaltı için fiyat çok yüksek. Çukurambar’daki diğer mekanlarda bu fiyata bruncha gidebilirsiniz. En önemlisi çay kahvaltıya dahil değil, çay ayrıca ücretlendiriliyor. Bunun mekan için dezavantaj olduğunu düşünüyorum. Tatlı fiyat aralığı 6.50 - 8.50 TL. arası. Ana yemekler 16.00 - 28.00 arası. Çorbalar 5.00 - 8.00 TL arası. Fiyatlar yüksek mi düşük mü siz kara verin.
Yorum:
Mekan oldukça geniş, ferah. Sigara içenler için ön tarafta ayrı bir bölüm oluşturulmuş. İç dekorasyonu hoş. Gri, beyaz, ahşap ürünlerle döşenmiş. Garsonlar güler yüzlü, servis hızlı. Tuvaletler çok temiz.
Adres:
Kızılırmak Mah. 1425 Cd. Hayat Sebla B1 Blok No:3 Çukurambar- Çankaya
Tel: 312 284 74 84

 Fax: 312 284 79 85
Devamı